Новини, статии и съвети

Намери повече информация за преодоляване и надскачане на себе си.
ТерапияСподелено

За родители

Как да общуваме с младежите?

Родители, нека поговорим за проблемите на децата и младежите, за тийнейджърите и наркотиците и подрастващите с проблемно поведение. Обръщаме внимание и на проблемите, свързани със зависимостта от психоактивнии вещества (ПАВ) при непълнолетни. Даваме съвети за подходи за справяне с проблемно поведение и наркотична зависимост, които могат да помогнат на родителите да разбират по-добре децата си и да общуват с тях пълноценно.

Надскочи себе си

Новини

Актуално от "ТРАМПЛИН"

Научи последните новости около терапевтичен център „ТРАМПЛИН“

Подрастващи & тийнейджъри

Статии & съвети

Признаци на пристрастяване към наркотици и лекарства

Признаци на пристрастяване към наркотици и лекарства

В началото, когато започнеш да взимаш психоактивни вещества не мислиш, че може да се пристрастиш. А когато започнеш да се замисляш, обикновено вече е късно – зависимостта към ПАВ обикновено се изгражда много бързо, а дозите стават все по-големи с времето. Научи повече за признаците за пристрастяване.

Как да кажа на родителите си, че използвам наркотици?

Как да кажа на родителите си, че използвам наркотици?

Да признаеш на родителите и семейството си, че употребяваш и дори си зависим към психоактивни вещества изисква кураж, но показва, че си достатъчно зрял човек, за да поемеш отговорност за действията си и контрол над живота си.

Споделено

Истории на младежи, приключили терапията

за любопитните

Всички новини & статии

Как да разбера дали е надрусан?

Как да разбера дали е надрусан?

Понякога е предизвикателство да ‘влезете’ в главата на детето, особено в тийнейджърска възраст. Но когато имате съмнения, че е надрусан и/или че употребява наркотици, е от особено значение да можете да реагирате навреме. В тази статия ви разказваме повече за това как можете да разберете, че синът или дъщеря ви са надрусани.