Сигурни сме, че имаш причини да употребяваш наркотици – дали защото всички твои приятели го правят, или за да ти е по-лесно да преминеш през тежък момент, а може би за да откриеш вдъхновение, или просто защото „така е по-весело“. Вероятно смяташ, че можеш да спреш по всяко време, когато решиш. Тук имаш право, със сигурност.

За да спреш наркотиците, трябва сам да го искаш. Насила няма да се случи.

Затова няма да те убеждаваме да спреш. Само ще ти посочим няколко неща, които ще се променят, ако спреш да употребяваш психоактивни вещества.

Продуктивност и креативност

Губиш по-малко време – печелиш продуктивност.

С всеки ден ставаш все по-продуктивен и започваш да правиш все повече неща с удоволствие и страст. Енергията ти се увеличава и можеш да я канализираш и насочваш към важните за теб неща. Имаш възможност да правиш нещата, които искаш и да изградиш живота си сам, според собствените си желания.

Увереност

Имаш контрол върху живота си и върху собствените си действия. Имаш повече увереност и това си личи във всеки аспект на живота ти. Лесно ще победиш социалното подтисничество.

Защо да откажеш наркотиците?

Свобода

Употребявайки, ти си роб на дрогата. Когато не си зависим от това (или което и да е друго) вещество, ти можеш да разполагаш със себе си и да управляваш самостоятелно живота си и да го изживееш пълноценно. Можеш да правиш различни неща, освободен от всичко, което те разсейва, губи времето и енергията ти.

Забелязваш хубавите неща наоколо

Постепенно започваш да забелязваш малките неща в живота, които го правят толкова разнообразен. С прояснено съзнание, започваш да виждаш и да се интересуваш все повече от света около теб. Откриваш, че той е интригуващ, необятен и пълен с изненади. Не стой отстрани, стани част от тази красота.

Повече действие, по-малко отлагане

Самото решение да спреш наркотиците е първата крачка към по-пълноценен живот. С времето започваш да правиш все повече неща, които са добри за теб и правят животът ти по-добър. Имаш време да помислиш за нещата, които харесваш и искаш да правиш и осъзнаваш, че списъкът е дълъг и не искаш да пропуснеш нито едно нещо. Затова започваш да действаш веднага. Градиш живот, посветен на динамиката и продуктивността, вместо на саморазрушението.

Имаш много повече време, което да посветиш на упражнения, работа, учение и всичко останало, което е полезно и интересно за теб.

Не изпускай момента!

Чист ум

Когато съзнанието ти вече не е подчинено на наркотиците, ти имаш повече време да се фокусираш над по-важни неща. Вече можеш да планираш не само деня си, но и живота си в по-дългосрочен план. В мислите ти вече не цари мъгла и можеш да подредиш целите и приоритетите си и да започнеш да мислиш как да постигнеш нещата, които искаш, как животът ти да бъде още по-смислен и пълноценен.

Далеч от дрогата, виждаш нещата различно и започваш да разбираш безграничните способности на мозъка си, както и колко далеч можеш да стигнеш, използвайки го в комбинация с нестихващата енергия, която прелива в теб.

Свободен от наркотиците, кипиш от енергия и не спираш, докато не постигнеш мечтите си

Повече креативност

Започваш да ставаш все по-креативен всеки ден, дори за дребни неща в живота си. Правиш всичко с истинска страст и желание. Енергията ти сега е концентрирана върху твоята креативност и продуктивност.

Започваш да усещаш твореца в себе си. Ти вече създаваш, не си просто консуматор на това, което другите са направили. Независимо дали става дума за изкуство, или за сандвич за закуска.

Устойчива психика

Цялото време, което изведнъж си „получил/а“, те правят по-релаксиран/а, търпелив/а и по-малко уязвим/а на трудните житейски моменти. Ти вече си по-силен/силна, умът ти е по-чист и остър и това ще ти помогне да избегнеш депресията и депресивните ситуации като цяло, в които хората подценяват себе си. Твоят мозък е по-стабилен и балансиран. Ти започваш да цениш себе си, чувстваш по-малко гняв, по-малко недоволство след влизането на наркотиците и някои videodrugs.

Здраве и издръжливост

Когато използваш времето си за физически упражнения, вместо да употребяваш наркотици, ти ще си в по-добро здраве и сила, използвайки времето си по конструктивен начин.

С чист ум, свободен от мъглата на наркотиците, виждаш колко цветен и красив е светът, дори най-малките неща са невероятно чудо!

По-силна воля

Да кажеш не на зависимостта от наркотици, не е лесно, но когато успееш, това ти дава увереност в себе си и доказва силата на волята ти. Не само самочувствието ти става по-високо, но и вярваш, че можеш да постигнеш всичко, което пожелаеш. Наистина можеш да го направиш!

Край на вредните навици

Виждайки положителните страни, които ти е донесло отказването от наркотиците, ще имаш още по-голямо желание да премахнеш и други вредни навици от живота си. Когато приключиш нещата, които ти пречат, подобряваш живота си и даваш път на нови занимания и интереси, които ще те направи по-щастлива и пълноценна личност.

Ставаш по-привлекателен

Запазвайки своята енергия и фокусирайки се върху нещата, които имат значение за теб, ти ставаш по-превлекателен и хората имат все по-голямо желание да са около теб и да споделят общи интереси.

Представи си как изглежда тийнейджър, пристрастен към наркотиците. Мислиш ли, че тази гледка е привлекателна? Особено като знаеш, че наркотиците не само развалят външния вид, но вредят сериозно и на здравето, особено при подрастващи, при които тялото и мозъкът все още са в процес на развитие и изграждане.

Енергията и креативността, която излъчваш, са като магнит за околните. Допълнително, физическите упражнения извайват тялото, а нещата, които правиш със желание, привличат околните и те искат да научат все повече за теб или да обмените идеи.

Краткият отговор на въпроса Защо да спра наркотиците?

Отказвайки се от наркотиците, ще можеш да водиш по-здравословен живот, съвсем скоро ще започнеш да виждаш резултати, качеството ти на живот ще се подобри. Когато изградиш навици за по-добър живот и ги запазиш, ще започнеш да се чувстваш по-здрав/а, ще усетиш, че контролираш сам живота си.

Как да спра наркотиците?

Дори след като си взел решението да кажеш „НЕ“ на дрогата, може да се окаже изключително трудно, дори невъзможно да се откажеш, без външна помощ. Помоли семейството си и близки приятели за помощ.

Ние можем да ти помогнем!

ТРАМПЛИН е твоят трамплин към твоето ново Аз. Ние знаем, че можеш да се справиш, но не е нужно да си сам! Ние сме тук, за да ти помогнем.

Свържи се с нас още сега »